KESKUSTA TARVITSEE ITSETUNNON KOHOTUSTA

Keskiviikko 25.5.2016 - Riikka Pirkkalainen


Keskustan puoluesihteeriehdokas Riikka Pirkkalainen laittoi tyytyväisenä merkille, että keskusta säilytti ykköstilan puolueiden yhdessä teettämässä mielikuvatutkimuksessa. Pirkkalaisen mielestä keskusta ei kuitenkaan hyödynnä positiivista ja vetovoimasta imagoaan riittävästi. 

-       Keskustan puoluetyöhön tarvitaan itsetunnon kohotusta. Aikana, jolloin suomalaiset hakevat äärimielipiteiden keskeltä tolkun tyyppejä, keskustan pitää kaikin tavoin korostaa asemaansa turvallisena ja vastuullisena kansanliikkeenä. Mielikuvatyö ei saa hallita puolueen työtä, mutta sitä on osattava tehdä muun työn ohella, Pirkkalainen tuumaa.

-       Imagotyö ei ole vaikeaa, se on arkipäiväistä perustyötä, jota pitää tehdä kaikilla toiminnan tasoilla. Kansanedustajien sekä kunta- ja maakuntapäättäjien olisi syytä korostaa tehtävissään viestintää, jolla keskustan kantoja tehdään suomalaisille tutuiksi. Olemme vastuullisten päättäjien puolue kaikilla päätöksenteon tasoilla. Kantamme ajankohtaisiin kysymyksiin jäävät kuitenkin suomalaisille valitettavan vieraiksi ja se syö muuten hyvää vetovoimaamme puolueena. Tilanne on käännettävä päinvastaiseksi.

Riikka Pirkkalainen on puhunut puoluesihteerikampanjassaan keskustan verkostoitumisen tarpeesta. Verkostoituminen linkittyy hänestä suoraan mielikuvatyöhön.

-       Vaalit ovat korostuneet keskustan työssä oikeastaan koko viimeisen vuosikymmenen ajan. Vaalit pitää aina voittaa, mutta tulevasta vaalisumastakaan huolimatta emme saa kutistua pelkäksi vaaliorganisaatioksi. Keskustan pitää laajentua kunta- ja eduskuntapolitiikasta myös muuhun yhteiskunnalliseen toimintaan. Meidän on kannustettava keskustalaisia toimimaan myös muissa järjestöissä ja olemaan niissä keskustalainen avoimesti ja vahvalla itsetunnolla. Se kohentaisi mielikuvaamme ja vetovoimaisuuttamme. Lisäksi se palauttaisi meitä lähemmäs kansanliikkeen juuriamme.

-       Lähtökohta keskustan mielikuvatyölle on erinomainen. Olemme olleet kaikista puolueista imagon osalta ykkönen suomalaisten silmissä jo vuodesta 2013. Keskustalla on vahva tulevaisuus, mutta se ei tule ilman määrätietoista työtä, Pirkkalainen muistuttaa.

 

lisätietoja: Riikka Pirkkalainen, 040 539 50 90

 

Avainsanat: keskusta, imago, puoluesihteeri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini