PUOLUETYÖN PAINOPISTE PAIKALLISELLE TASOLLE!

Maanantai 9.5.2016 - Riikka Pirkkalainen


Kesäkuussa valittavan puoluesihteerin on johdettava keskustan järjestötyötä. Tämä ja seuraavalla kaksivuotiskaudella alkava kunta-, maakunta- ja eduskuntavaalityö huomioiden on luontevaa, että puoluetyön painopiste kokonaisuudessaan asettuu vahvasti paikalliselle tasolle. 

Kuntavaalit ovat keskustalle erittäin tärkeät vaalit, joista saamme uusia toimijoita järjestötyöhön. Ne ovat ratkaisevat myös paikallisen keskustatoiminnan taloudelle. Kuntavaalitulos ratkaisee luottamushenkilöpaikkojen määrän ja sitä kautta kunnallisjärjestöille tilittyvät maksut.

Maakuntavaalit on vielä kirjoittamaton sivu yhteiskuntahistoriaa. Maakunnallinen hallintotaso on ollut keskustalle pitkäaikainen ja niin tärkeä tavoite, että nyt sen toteutuessa vaalit on pystyttävä hoitamaan voitokkaasti ja ottamaan niistäkin hyöty irti paikalliseen järjestötyöhön.

Vaalien jälkeen meidän on pystyttävä tiivistämään niin kunnissa kuin maakunnissa toimivien valtuustoryhmien suhdetta järjestötoimintaan. Poliittisia luottamustehtäviä hoitavat keskustalaiset ovat monin paikoin vielä hyödyntämätön voimavara järjestötyössä ja keskustan paikallisen näkyvyyden vahvistamisessa. Valtuustoryhmien merkitys keskustalle on valtavan suuri ja tämä on huomattava myös puoluejohdossa. Suorat kontaktit ja myös valtuustoryhmien työn tukeminen on otettava toimintatavaksi.

Riikka Pirkkalainen, puoluesihteeriehdokas

Avainsanat: puoluesihteeri, keskusta, kuntavaalit, paikallistaso


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini