AATE ON TÄRKEINTÄ

Perjantai 6.5.2016 - Riikka Pirkkalainen


Keskustalla on kansanliikkeenä 110-vuotinen historia. Vahvasti aatteeseen nojaten puolueemme on omalta merkittävältä osaltaan kehittänyt Suomea kansalaisistaan huolta kantavaksi yhteiskunnaksi. Aatteesta saamme selkänojan koko järjestöllemme myös tulevaisuudessa. 

Aatteellisen työn ja keskustelun edistäminen on mielestäni tärkein tulevan puoluesihteerin tehtävistä. Aate ja järjestön elinvoima kulkevat käsi kädessä. Vajaan vuoden päästä käytävät kuntavaalit tarjoavat uuden mahdollisuuden vahvan aatteellisen keskustelun juurruttamiseksi paikalliseen keskustatyöhön.

Keskusta on kerta toisensa jälkeen onnistunut kuntavaalien ehdokasasettelussa. Se kertoo keskustan vetovoimasta. Aate ja arvot houkuttelevat tulemaan puolueeseen. Tuo vetovoima on otettava haltuun niin, että saamme kuntavaalien ehdokasasettelusta ja aatteellisesta keskustelusta kehittämisvoimaa järjestötyöhön. 

Kaikista vaaleista juuri kuntavaalien yhteydessä keskustalla lienee eniten kontakteja suomalaisiin ihmisiin. Ehdokkaiksi kysyttävät, ehdokkaiden tukiryhmät ja luottamustehtäviin valittavat kannattaa koota yhteen pohtimaan, mitä tarkoittaa olla keskustalainen päättäjä. Arvo- ja aatekeskusteluun kannustaminen on itsessään arvokasta, mutta se on myös tärkeää sivistystyötä. Arvopohjaansa hyödyntävä päättäjä tekee oikeudenmukaisia ja ajan hammasta kestäviä päätöksiä.

Seuraavalla puoluekokouskaudella puoluetyön painopiste kannattaa asettaa paikalliselle tasolle. Kunta- ja maakuntavaalit avaavat tähän käytännöllisen mahdollisuuden. Paikallisuutta voidaan nyt aidosti vahvistaa. Keskusta on kansanliikkeenä syntynyt paikallisiin tarpeisiin. Vahvalla aatteellisella työllä ja paikallisella, ihmistä lähellä olevalla otteella keskusta pärjää pitkälle tulevaisuuteen.

Riikka Pirkkalainen, puoluesihteeriehdokas

Avainsanat: aate, keskusta, kansanliike, järjestö, puoluesihteeri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini